Jumaat, 14 Jun 2013

Sabah#cuti 1

Assalamualaikum.
Alhamdulillah pada 11 Jun 2013, saya selamat tiba di lapangan terbang Sandakan. Agak penat setelah semalaman berjaga dan duduk di kerusi balai ketibaan LCCT.
Bersendirian...tanpa lambaian sesiapa pun. Itupun mujur saat mahu check-in terlihat kelibat seorang teman dari Sarawak, Nora. Sempat jugalah bertanyakan tempat scan barang di mana. Almaklum sebelum ini sahabatku Suhi yang tolong tunjukkan dan buatkan. Hendak dijadikan pengajaran, saya telah didenda sebanyak Rm 140 (wang yang saya bajetkan untuk bayar b.band sebenarnya). Ini adalah kali pertama saya bawa balik barang terlebih limit. Mungkin botol-botol herbalife tu mengambil peranan.
Lagi satu, sebelum masuk boarding gate...errr betul ka juga tu, belilah siap2 air dan makanan. Air mineral yang berharga rm 0.80 di Uia, di sini berharga rm 2.00 dan ke atas. Kalau di Sabah rm 0.60. Nampak di situ bezanya. Disebabkan semalaman saya tidak minum dan menjamah apa pun, maka saya lebih berkeinginan untuk minum air mineral sejuk di pagi hari. Nampak kehausan yang bermaharajalela. Kononnya malas dan takut mahu ke tandas. Tiada siapa yang boleh jaga barang. Bajet barang mahal yang dibawa. Padahal, cuma bagasi berjenama 'DELSEY' tapi dalamnya keropok keping. Huhuhu
Setibanya di Sandakan, pakcik yang selalu jemput saya tiada, khabarnya dia jatuh sakit, syafahullah. Kami singgah sebentar di salah satu tempat makan, maaf saya tidak tahu apa nama tempatnya. Memang malas mahu check. Tapi di belakang kedai makan ni ada taman. Boleh tengok beberapa gambar yang saya sempat ambil walaupun bateri telefon saya sudah minta dicas.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan