Jumaat, 1 Ogos 2014

5 Syawal

Assalamualaikum w.b.t
Hari ni baru berkesempatan ziarah kubur arwah adik. Selalu arwah bapa yg baca يس. Sekarang aku pula. Ntah bila aku tiada siapa yang sudi bacakan pula.
One thing yang aku peroleh hari ni, kalau kita nak tengok seseorang tu betul-betul bahagia, it's doesn't matter without us as long as he/she is happy. As soon as possible. You get it? Please, be happy with your life.
Perjalananku masih panjang. Aku baru belajar merangkak. Dan Aku akui aku ego. Tapi itulah prinsipku. Aku mahu memijak satu demi satu anak tangga. Aku tidak perlukan eskalator.
Biarlah payah macam mana sekalipun, aku sanggup. Biarkan aku mengenal derita, perit dan sengsara. Kelak aku bisa menilai dan menghargai bahagia. Biarkan aku jatuh. Biarkan saja tangisku. Biarlah begini.
Semoga aku bisa menjadi seperti mereka. Punya agama dan ilmu. InsyaAllah. Allah humma Amiin.
(Bukan kita penentu bahagia derita, tapi selayaknya mengejar bahagia perlukan pengorbanan. Dan demi kebahagiaanmu aku namakan ini sebagai pengorbanan)
#saveGaza
#weneedkhilafah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan