Ahad, 19 Februari 2012

Cerita seminggu lalu

Assalamualaikum w.b.t.

Menghampiri minggu ke-3 berada di alam kampus... masih 'terumbang-ambing' dek jadual yang tak menentu. Bukan jadual subjek tapi jadual diri.

Susah giler nak mendisiplinkan diri!

chinchayo!

Selepas masalah broad band selesai, masalah pencil box hilang pula timbul. Selain alatan tulis yang saya simpan sejak berkurun lamanya, terdapat room key kat pencil box tersebut.

Tetapi,  kalau tak dapat balik pun tak apalah.. bukan rezeki saya. Pasti ada hikmahnya. Selepas ini kena selalu allert la ya! Tadi, saya ada menonton sebuah movie Korea bertajuk 'A moment to remember'. Watak utama tersebut mengidap penyakit lupa...disebabkan stress. Pehhh..tersentap sebentar, apa mungkin saya juga akan menghadapi masalah yang sama? Na'uzu billahi min dzalik.

Alhamdulillah, setakat ni masih ingat lagi jalan nak ke kelas, nak ke cafe... lirik korea..ehem.. citer korea.. ehem.. so, tak la kan...? hehehe

Mungkin ini teguran daripadaNya. Betapa mudahnya hendak mengingat benda-benda duniawi sedangkan bukan itu yang dapat membantu kita di akhirat kelak. Khilafnya saya. Astaghfirullah al-adzim.

Sebut pasal broad band, melayang duit RM120 bulan ni. Akibat membalas mesej daripada sebuah pihak yang tak bertanggungjawab, maka charge broad band saya mencapai limit yang telah ditetapkan. Mak dan ayah jugalah insan yang selalu mengambil berat. Tiba-tiba hendak membayar bil broad band guna duit sendiri mengundang kerisauan di hati mereka.Maafkan anakmu ini kerana merahsiakan hal yang sebenar. Sekali ini saja mak, sekali ini saja pak...

Esok, hari permulaan bagi minggu ketiga! Sesukar manapun jalan di hadapan harus hadapi dengan hati yang tenang. Yakinlah, pasti ada hikmahnya. ALLAH takkan menguji diluar keupayaan hambaNya.

Laila, fighting!

Nampaknya, selepas ini kena limitkan masa untuk menonton drama korea. Kalau sebut nak lupakan memang taklah! Never! Tapi, sememangnya, akibat menonton drama korea yang amat, lidah juga jadi kaku kalau nak speaking. Aigoo...

Baru nak berjinak-jinak dengan New Straits Times, The Best Poems of the English Language dan Voice of America. Semoga berjaya! ^___^

(maaflah entri sya sejak akhir-akhir ni lebih kepada peribadi...tetapi inilah jalan hidup saya. Doakan semoga 'penghijrahan saya dibawah pemeliharaanNya.)

Jaljayo! *wink,wink*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan