Isnin, 28 November 2011

Selamat jalan 'Jahiliah' , selamat datang 'Hijrah'

Assalamualaikum w.b.t.
Salam maal hijrah..^^
Berbicara mengenai tahun baru ini,semoga tahun ini (dan akan datang) lebih baik dari sebelum-sebelumnya. InsyaALLAH.amin. Buat pengetahuan korang (err..ada ke yg baca blog aku ni? ) sebelum-sebelum ni aku tak pernah pun sambut 'tahun baru' seperti keadaan tadi. hehehe. 
Teringat zaman-zaman sekolah dulu, tiap-tiap tahun baru (masihi) sibuk dengan nak beli peralatan sekolah baru.Almaklum,nak buka sesi persekolahan awal tahun. Selalu macam tu la.
Tetapi,hohoho setelah berada di bumi 'garden of knowledge & vertue ' ini, merubah kebiasaan dulu-dulu menjadi yang lebih baik (pada firasatku la). Seriously,sepanjang aku hidup hampir 20 tahun 
(muda lagi kot)  ni la first time rasa semangat sangat-sangat tahun baru.Maybe sedar, banyak perkara yang perlu diperbetulkan,ditambah,dibuang dan banyak macam lagi rencana. Alhamdulillah. 
Keep istiqamah Laila!Keep istiqamah Hijjera!

Hijrah itu  PENGORBANAN

Akhirulkalam,selamat JALAN 'Jahiliah',selamat DATANG 'Hijrah',
Pergilah kegelapan,datanglah CAHAYA.

tag:first time gi Masjid Jamek! Dibina pada 1908... InsyaALLAH,bukan yang terakhir kalinya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan