Sabtu, 11 Mei 2013

kenangan sem 2/2013

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamu'alaikum w.b.t.

Sebulan lagi, bakal mengakhiri semester yang keempat (kalau termasuk short semester, sudah 5 sem). Saya lazimi meng'upload' di akhir setiap semester beberapa figura bersama sahabat-sahabat seperjuangan sebagai tatapan bersama. Mereka saya kenali, buat pertama kalinya ada yang berkali-kali. Ukhwah ini terlalu muda untuk dinovelkan tetapi ruang yang sekejap itu membuahkan rantaian haruman,inshaAllah ke Jannah.

  
saat mulai membuka ruang 'sendiri-sendiri'

Cuma 2 foto di atas yang berada di pihak saya.  Aktiviti cuti pertengahan semester, alhamdulillah, akhirnya dengan 'keberanian' dan 'keyakinan' yang ada, saya berada di sini. Bukan mudah ya saya keluar daripada kepompong 'bersendirian'. Kem pertama saya di UIA, senior2 baik plus 'owsem' dan tidak dilupa, makanan yang disediakan. best! Hakikat yang tidak dapat dielak, terubat kerinduan pada dialek sabahan.hehehe.
2nd time untuk berkumpul-kumpul dengan mereka. :)
lecun! mandi sungai kan...
time ni kami kelaparan, ada tengok itu chips di depan? hehehe bagi yang mandi sungai, saya tidak terbayang kelaparan itu!
Masa nak kembali ke teratak UIA, kebetulan, berjambuan, tetapi kami sekadar PUTERI. Walaupun masa tu Malaysia demam pru13. kami mahu 'Ubah'!
di pagi hari pekerja.
ini yang kedua. saya mengintai-intai peluang kali ketiga bersama mereka. family seMISI.
sahabat di zaman persekolahan. Di mana-mana mereka saya akan 'cari'. Kerana mereka keluarga saya. :)
saya tidak pernah nyatakan secara langsung pada BELIAU, tetapi jauh di sudut hati ini, saya TERHARU, sahabat. Setiap semester, BELIAU akan berkunjung ke bumi UIA.
Bha, penat sudah. Nanti di update lagi ya. Sebab terlalu teruja mengimbas memori baru, rehat diketepikan dulu setelah di pagi hari menjelajah bumi UIA, ber'explore-race.

(#sekian lama tidak top-up, istimewa hari ini untuk Indoku, Bonda Hafidah Amir# Tenna podo malampe sungek n masempo daletta..pammasena fuangala Taala# TO ALL indo-indo seantero dunia#)
p/s: ternyata nak bagi surprise dgn panggilan, tidak menjadi. bonda kenal anaknya macam mana. kerana hari-hari bonda yg dulu tekan butang hijau. >_< 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan