Rabu, 22 Mei 2013

#rock rock rock

بسم الله الرحمن الرحيم
Assalamu'alaikum w.b.t.

Drama pendek ini sudah lama disiarkan di KBS iaitu pada tahun 2010. Saya baru berkesempatan untuk mendownloadnya...dan belum habis lagi tengok keseluruhan cerita. Ketika tengok sekali imbas, saya terhenti di satu part...tercengang...pehhh....saya suka ini lagu!

Lagu ini oleh Boohwal bertajuk Resurrection. Music dan liriknya oleh Kim Taewon sendiri. Terharu dengar part 'nananana...' tu, isteri Kim Taewon yang nyanyi... T_T

Lagu yang kedua, bertajuk Rain and your story. Walaupun asalnya niat mahu tengok cerita ni sebab dilakonkan oleh No Min Woo, jadinya google lagu Boohwal. huhu Gua bukan peminat muzik rock, tapi lagu Boohwal ni gua suka..:P Cadangan lagu Boohwal lain, Heeya, Never Ending Story dan Sonagi.

Kondisi 'rock' sering menimbulkan rasa yang kurang 'enak', tengok cerita ni pun saya rasa terpaksa (mula-mula). Tetapi, sudah maklum setiap kondisi itu berbeza-beza, jadi 'kelainan' itu bukan penghalang untuk mengetahui atau mungkin memahami. Watak yang dibawakan oleh No Min Woo memang menjadi, bagi 'pemerhati' seperti saya yang sudah biasa melihat watak 'flower boy' yang dibawakannya, semacam tidak 'ingin' tengok cerita sebegini dilakonkannya.

Saya teringat suatu ketika dulu, semasa dalam dunia 'penanam anggur',setiap sabtu, pukul 5 petang saya akan menguasai tV untuk menonton rancangan Immortal Song di KBS. Pernah lagu-lagu Boohwal dibawakan dan antara versi yang menjadi 'ke'wah'an' saya adalah Hyorin. Jempol 5 saya bagi. :)

#nampak sangat minggu study ini adalah study drama# saya juga insan biasa#

Tiada ulasan:

Catat Ulasan